Om en vecka är det dags för Aimchallenge på Lindvallen i Sälen. Jag och brorsan är anmälda och jag är sjukttaggad. Brorsan vill vinna, jag vill slå 10 (från botten). Men jag är rätt mycket tävlingsmänniska och han är nog lite mindre kaxig när de kommer till kritan. Så någonstans i mitten hade väl varit kul.

Träffade en kille igår hos en kompis som tydligen hade kört det massor av gånger så passade så klart på att tanka ur hans bästa tips och här är dem jag kommer ihåg 😀

Bästa tipsen:

  1. Ha med mycket vatten, en vattenryggsäck och två flaskor på cyklen. Ha vanligt vatten i ryggsäcken och energidryck med resorb (sport) i flaskorna.
  2. Se till att ha mycket bars/gels med er för att få energi
  3. Spring med SPD-skor om du har ett mjukare par, det tjänar du på när det kommer till cyklingen.
  4. Hyr/låna/köp en karthållare till cyklen.
  5. Samarbeta, en ”blippar” den andra läser kartan till nästa mål
  6. Ta cykeln på morgonen och försök hitta de första kontrollerna så ni har en plan direkt när det börjar.
  7. Ställ en klocka på 4 timmar, kolla hur långt ni kommit på er rutt när den ringer och avgör om ni behöver gena.
  8. Försök att släppa ”hur man ska ta” blipparna och hitta istället bästa/smidigaste sättet (everything goes!)
  9. Kolla på gamla kartor och se vilken rutt ni hade tagit så ni har lite koll. När ni börjar rita antingen en rutt som passar er eller rita bara ett run random och lös allt som kommer på vägen.
  10. Det finns en kontroll högst upp på en skidbacke, överväg om det är värt det, energin från backen kanske motsvarar 3 andra kontroller.

Sen var det säkert en massa mer tips, men det har jag tyvärr glömt. Jo just de, han sa att man ska välja om man vill göra ”roliga saker” eller ”få många poäng” och sedan bestämma vad loppet är för en själv.

%d bloggare gillar detta: