Om jag är imponerad av någon så kan inte jag låta bli att ställa frågor för att lära mig mer. Så idag när jag fick chansen att hänga lite med entreprenören Alfred Appelros så passade jag på att fråga; vad är hemligheten bakom ditt lugn? Alfred är nämligen lite unik enligt mig eftersom han driver två bolag, har sex anställda och x-antal resor i månaden, men varje gång jag träffar honom är han lugn, närvarande och har stenkoll på situationen. Minst sagt imponerande. Så vad var hans bästa tips?

 1. Ta inte saker allt för seriöst
  Om något dåligt händer eller något fel, stanna upp, reflektera, inse att det finns en lösning på det mesta. Visst har han rätt, jag är nog inte den enda som ibland sätter orimliga deadlines utan en egentligen rimlig anledning till dem eller överreagerar när något går fel. Så det tar jag med mig.
 2. Gör saker långsamt
  Detta var ett tips han fått på vägen, att om man gör saker långsamt så minskar även stressen. Så man ska gå långsamt, cykla långsamt, prata långsamt och borsta tänderna långsamt. Då lugnar man ner sig.
 3. Ha tråkigt varje dag
  Vänj dig med att ha tråkigt, det är bra för hjärnan. Då varvar den ner, slappnar och är mer redo för nästa sak.
 4. Stanna upp och reflektera
  På väg till nästa möte, stanna upp. Fundera. Hur känns kroppen? Vad har jag för tankar? Vad borde jag göra just nu?
 5. Meditera varje dag
  Han berättade även om en rutin han har där han ställer 6 frågor. De första 3 på morgonen och de andra 3 på kvällen.

  • Har jag titta på dina lånsktiga mål? (Bara tittat)
  • Har jag mediterat? (1 minuter eller 15 minuter, allt räknas)
  • Vad är mina mål med dagen?
  • Har jag tränat? (Den ska du egentligen svara på när du går till gymmet, inte när du går därifrån, för det är att du går till gymmet som är beteende du vill bekräfta)
  • Vad kunde ha blivit bättre?
  • Vad har varit bra?

Jag ska prova punkt nummer 2 först. Att göra saker långsamt. I alla fall borsta tänderna, för det kan jag prova precis just nu.

%d bloggare gillar detta: