Kanske har du hört om dem. De som bestämmer sig för att springa varje dag, de som startar en så kallad ”running streak”. Flertalet som gjort det har sprungit varje dag i hundratalsdagar. De sätter upp några grundregler, ofta inte för svåra, kanske att springa 20 minuter eller 2 kilometer varje dag. Det är så de börjar, och när de sprungit i 20 dagar, vill de ju inte börja om från dag 1. Ännu värre är det vid dag 100.

Jag gjorde nyligen något liknande. Jag satte ett rörelsemål i min Apple Watch. Varje dag i en månad skulle jag fylla alla cirklar. Jag lyckades i juli, så jag bestämde mig för att förlänga min utmaning en månad, men öka svårigheten varje vecka. Det var svårare. Men jag insåg att när jag redan hade infört vanan att röra mig varje dag så blev det svårare att bryta den.

Så jag lyckades göra ytterligare en månad. Den första september glömde jag min klocka och det gjorde att jag bröt min ”streak”, tyvärr ledde det också till att jag förlorade motivationen. Så underskatta aldrig kraften i ett beslut att hålla på med något dagligen under en period.

Det är svårare att bryta en ”streak” ju längre du hållt på, eftersom du blir stoltare för varje dag som går. För mig är en ”streak” mycket mer kraftfull än t.ex. ett mål att träna 3 gånger i veckan, då finns alltid utsäkten att jag kan ta det imorgon.

P.s. Nu har jag inte druckit något kaffe de senaste 6 dagarna och jag dricker inte kaffe dagligen sen en månad tillbaka. Att bestämma sig för att göra något dagligen är kraftfullt, särskilt när du uppnågot x antal dagar!

%d bloggare gillar detta: