Site icon Annelie Näs

Hög risk eller hårt jobb?

För de allra flesta innebär entreprenörskap; risker och osäkerhet vilket leder till att många inte vågar. Och visst kan det vara så, du kan behöva ta många risker, men du kan också undvika det, genom att jobba mycket hårdare än alla andra. Så har jag valt att göra.

T.ex. När jag gick hade gått ut gymnasiet så visste jag inte riktigt vad jag ville bli. Så istället för att söka en 3-5 år lång utbildning så provade jag på universitetet genom att läsa enstaka kurser samtidigt som jag jobbade på sidan och reste. Det gör att idag har jag antagligen fler universitetets poäng än de flesta och en examen, men väldigt små studielån.

När jag sa upp mig för att satsa på att vara egen företagare på heltid, så hade jag redan två kunder redo. Ett längre kontrakt och ett kortare. Så fredagen klev jag ut från kontoret och måndagen var jag belagd på heltid som konsult. Kan du sälja kan du vara egen företagare

När jag startade min e-handel valde jag att konsult mindre och lägga tid och resurser på e-handeln. Så mycket att jag fortfarande gick runt varje månad men inte så mycket mer.

Självklart kommer inget av detta klassas in under high risk high reward. Men för dig som inte är så riskbenägen kanske det är det ultimata sättet att våga.

Exit mobile version