Site icon Annelie Näs

Mina 3 bästa tips till dig som vill starta företag

För ett par veckor sedan fick jag en fråga här på bloggen på vad mina bästa tips är för den som funderar på att starta företag. Jag har alltid sagt att mitt enskilt bästa tips är att börja med att skaffa en kund, men nu har jag fyllt på med dem som är 2 & 3.

1. Skaffa en kund

En första kund kommer ge dig så många saker. En validering av att din affärsidé och att den passar målgruppen. En indikation på att du kommer ha intäkter, i många fall till och med en intäkt som säkrar en del av starten. Dessutom är det väldigt mycket enklare att skaffa kund nummer två när du kan säga att du redan har en kund.

2. Var inte rädd för att prata om din idé

När du pratar om din idé kommer du mötas av tips och råd, kanske till och med ett lead eller något som gör din idé ännu bättre. Generellt gillar vi ju som människor att bidra, så vi vill ju bara hjälpa dig, låt oss! Det vanligaste felet jag ser bland förstagångs företagare är att de är otroligt rädda för att att prata om sin affärsidé. De är rädda att någon ska kopiera den. Jag tycker detta är synd, för de få jag känner som är i en branch med lite konkurrenter är glada när de kommer någon ny eftersom detta hjälper att etablera en ny marknad. Med andra ord det du är rädd för i början kommer du önska senare.

3. Våga fråga om hjälp & råd

Detta är jag som person välidigt dålig på, men jag jobbar på det och har insett att det går att få väldigt mycket bara man vågar fråga. Läste en artikel på ämnet som jag ofta går tillbaka till poäng är att det enda du som kan hända när du ställer en enligt dig orimlig fråga är att du får ett nej, och det är väl inte hela världen? Så jag försöker ställa orimliga frågor så fort jag ofta som möjligt.

Avslutar med att säga att det var en kombination mellan de tre som gav min mig första och mest trogna kund. Den kunden var anledningen att jag tog steget och startade eget och dem är med mig än idag.

Exit mobile version