Karriär

Vad innebär nätverkande för dig?

Fundera en stund på den frågan och läs sedan nedan text.

Om du i ditt nätverk inkluderar barndomsvänner, familjekrets, föräldrar till barnens skolkompisar, grannar, kontakter från studie- och yrkesverksamma år och så vidare. Definierar du då nätverkande på samma sätt?

Annelie Näs & Filip Ljungberg inför Världens Farligaste möte
Foto av Kicki Persson

Tidigare brukade jag likställa nätverkande med att mingla. Det var som om varje tillfälle var en upprepning av samma situation. Jag samtalade under en kort stund med en massa människor och avslutade varje konversation med att utbyta visitkort. När jag sedan återvände till kontoret hade jag en hög med visitkort som bestod av namn och kontaktuppgifter till människor som jag inte kände – typ som en mindre version av gula sidorna. Inte konstigt att jag vantrivdes med att nätverka.

”Jag er varje tillfälle som en möjlighet at träffa en ny intressant person.”

När jag är missnöjd med något så försöker jag utmana mig själv att hitta en ny lösning. Då blir resan dit mer spännande! Jag började fundera kring varför jag ännu inte använt den metoden i samband med nätverkande. Eftersom jag inte fann svaret till den frågan, beslutade jag mig för att pröva någonting helt annorlunda.

Jag bestämde mig för att göra det på mitt sätt – ett sätt som kunde vara mer lustfyllt.

Varje gång jag fick ett nytt tillfälle att nätverka, såg jag som en möjlighet att endast träffa en ny intressant person.

Det visade sig att den lösningen passade mig mycket bättre. Tack vare den nya metoden har jag träffat och lärt känna många nya människor. Numera struntar jag i att utbyta visitkort och fokuserar istället på att skapa nya meningsfulla bekantskaper.

Detta är anledningen till varför jag alltid försöker hitta lösningar som passar just mig. Dessutom uppmuntrar jag andra att göra likadant. Lita på din magkänsla. Lär dig nya saker. Ha kul!

Ps. Filip (på fotot) och jag träffades på ett evenemang och har sedan dess modererat “Världens farligaste möte” två gånger tillsammans.

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.

%d bloggare gillar detta: